Latinsko ime: Asparagus racemosus
Angleško ime: Asparagus
Slovensko ime:
Sanskrtsko/Indijsko ime: Shatavari

Vpliva na doše: ↓P, ↓V, ↑K (če je povečana)
Vpliv na tkiva po Ajurvedi: deluje na vsa tkiva
Organski sistemi: krvožilni, razmnoževalni, respiratorni in prebavni

Del rastline, ki ga uporabimo: korenina

 

19,50

Kategoriji: ,

Ajurvedski preparat, ki vam pomaga zmanjšati fizično in psihično utrujenost.

Shatavari [Asparagus racemosus (Willd.) Oberm.] je rastlina z lastnostmi rasayana (pomlajevalne lastnosti). Iz njene kore- nine pridobivajo snovi, ki dajejo telesu energijo in moč ter ohranjajo zdrav in vitalen videz telesa in dobro psihofizično zdravje.

Preparat Shatavari je primeren za ženske in moške vseh starosti. Uporabo tega izdelka priporočamo v primeru psihične in fizične utrujenosti. Zanimivo je vedeti, za kaj to rastlino v Indiji uporabljajo že več kot tisoč let. Izraz shatavari v san- skrtu pomeni »tista, ki se lahko stokrat poroči«. To označuje močan vpliv rastline na plodnost. V vedski kulturi je rastlina shatavari poznana kot rastlina, ki deluje počasi, zato jo je treba uporabljati dlje časa, da bi začutili njen učinek

Zelišče je majhen grmiček ali olesenela plezalka, ki raste v vseh predelih Indije z nizko nadmorsko višino in v senci. Koreninski sistem je grčav in zvit v svežnje. Veje so angulirane, listi kratki in koničasti. Cvetovi so beli, posamezni ali združeni v grozdasto strukturo. Rastlina vsebuje triterpen saponinse – Shatavarin I – IV, ki so fitoestrogenske spojine.

Farmacevtska oblika in količina: zelišče je stisnjeno v tablete, neto teža tablete je 400 mg, v plastenki je 60 tablet.

S.(Priporočena količina uporabe): 2 tableti 2x dnevno pred jedjo vsaj dva meseca.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Shatavari”

Podobni izdelki