Latinsko ime: Commiphora mukul
Angleško ime: Indian Bedellium
Slovensko ime:
Sanskrtsko/Indijsko ime: Guggul

Vpliv na doše: ↓K, ↓V, ↑P (če je že povečana)
Vpliv na tkiva po Ajurvedi: deluje na vsa tkiva
Organski sistemi: živčni, dihalni, prebavni, obtočila

Del rastline, ki ga uporabimo: smola

 

19,50

Kategoriji: ,

Ajurvedski preparat, ki blagodejno vpliva na metabolizem lipidov.

Guggul je prečiščena smola. Pridobivajo jo iz grma (Commiphora mukul Hook.), ki raste na skalnatih in polsuhih področjih Indije. V ajurvedski tradiciji to smolo uporabljajo zaradi njenega protivnetnega učinka ter za vnovično vzpostavitev normalne ravni holesterola in trigliceridov.

Kombinacija obroka in izdelka Guggul lahko pomaga pri zmanjševanju absorpcije sladkorjev in maščob ter na splošno spodbuja nekatere procese metabolizma. Pomaga pri dietah in doseganju idealne telesne kondicije, oblike in teže.

Za boljši učinek priporočamo sočasno uporabo izdelkov Guggul in Ayuslim

Commiphora mukul je verjetno najpomembejša smola, ki se uporablja v Ajurvedski medicini. Obstaja cela vrsta mešanih zeliščnih pripravkov, k vsebujejo to zelišče. Deluje pomlajevalno na Vato in Kapho. Pri dolgotrajni uporabi lahko rahlo poveča Pitta došo.

Comiphora mukul je do 2m visok olesenel grm z rjavimi, razvejanimi, zavitimi ter zvitimi vejami, ki raste v vročih kamnitih puščavah Indije in sosednjih področjih Pakistana. Listi so romboidno – ovalni z nazobčanimi robovi. Cvetovi so rjavo – rdeči, ponavadi 2 – 3 skupaj. Sadež je koščičast in rdeče barve s 6 – 8 mm v premeru. Grm vsebuje guggulsterona Z in E, guggulsterona I – V, terpen diterperoida imenovana cembran A.

Farmacevtska oblika in količina: zelišče je stisnjeno v tablete, neto teža tablete je 400 mg, v plastenki je 60 tablet.

S.(Priporočena količina uporabe): 2 tablete 2x dnevno pred jedjo vsaj dva meseca.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Guggul”

Podobni izdelki