Dodaten opis:

Latinsko ime: Curcuma longa, Zingiberaceae
Angleško ime: Turmeric
Slovensko ime: /
Sanskrtsko/Indijsko ime: Turmeric

Vpliv na tkiva po Ajurvedi: deluje na vse elemente tkiv v telesu
Organski sistemi: prebavni, obtočilni, dihalni

Del rastline, ki ga uporabimo: korenika

 

19,50

Kategoriji: ,

Ajurvedski preparat, ki blagodejno vpliva na prebavo in delovanje jeter.

Tumeric je izraz, ki v jeziku hindi označuje rastlino (Curcuma longa L.), katere korenine v ajurvedski kulturi uporabljajo že več stoletij, in sicer za pripravo preparatov, ki pripomorejo k boljši prebavi in boljšemu delovanju jeter. Turmeric izboljša delovanje prebavil in jeter. Spodbuja fizikalno- kemijske procese, ki so odvisni od naštetih organov, ter biološko delovanje, ki je posledica omenjenih procesov.

Tumeric pripomore k:

  • odvajanju toksinov in drugih odvečnih snovi v metabolizmu iz telesa;
  • splošnemu zdravju

Tumeric je odlično prečiščevalno sredstvo, ki pomaga pri odpravljanju občutka napetosti, katerega vzrok je zadrževanje vode v telesu in ki je značilen za menstrualni ciklus, ter z njim povezane razdražljivosti in slabe volje.

Turmeric je odličen naravni antibiotik, medtem ko istočasno krepi prebavo in pomaga izboljšati črevesno floro. Zato dobro deluje proti bakterijam pri tistih, ki so kronično oslabeli ali bolni. Ne le da prečiščuje kri, temveč jo tudi ogreva in spodbuja tvorjenje novih krvnih celic.

Učinkovit je za čiščenje čaker, čisti kanale subtilnega telesa. Poveča prožnost vezi. Uravnoveša metabolizem, uravnava presežke in primanjkljaje. Pomaga pri prebavi proteinov.

Farmacevtska oblika in količina: zeliššče je stisnjeno v tablete, neto teža tablete je 400 mg, v plastenki je 60 tablet.

S.(Priporočena količina uporabe): 2 tablete 2x dnevno pred jedjo vsaj dva meseca.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Turmeric”

Podobni izdelki