Latinsko ime: Withania somnifera
Angleško ime: Winter cherry
Slovensko ime:
Sanskrtsko ime: Ashwagandha

Vpliv na doše: ↓V, ↓K
Vpliv na tkiva po Ajurvedi: mišice, tolšča, kosti, mozeg in živci, rodila
Organski sistemi: reprodukcijski, živčni, dihalni

Del rastline, ki ga uporabimo: korenina

19,50

Kategoriji: ,

Ajurvedski preparat, ki pomaga pri odpravljanju fizične in psihične utrujenosti.

Ashwagandha   [Withania   sonnif- era (L.) Dunal.] je ena od energetsko najmočnejših rastlin ajurvedske tradicije. V sanskrtu izraz ashwagandha pomeni

»vonj po konju«, kar označuje, da nam korenina te rastline lahko da moč živali, ki je znana po svoji energiji, hrabrosti in vzdržljivosti. Včasih jo imenujemo tudi indijski ginseng, saj ima pomlajevalni učinek, kljub temu pa ginseng in ashwa- gandha z botaničnega vidika nimata nič skupnega.

V primeru fizične in psihične utrujenosti pomaga pri odpravljanju znakov stresa, izboljša sposobnost dojemanja, spomin in odzivnost, poleg tega pa zmanjšuje napetost, ne da bi povzročala zaspanost.

Ashwagandha [Withania sonnifera (L.) Dunal.] je ena od energetsko najmočnejših rastlin ajurvedske tradicije. V sanskrtu izraz ashwagandha pomeni »vonj po konju«, kar označuje, da nam korenina te rastline lahko da moč živali, ki je znana po svoji energiji, hrabrosti in vzdržljivosti. Včasih jo imenujemo tudi indijski ginseng, saj ima pomlajevalni učinek, kljub temu pa ginseng in ashwagandha z botaničnega vidika nimata nič skupnega.
V primeru fizične in psihične utrujenosti pomaga pri odpravljanju znakov stresa, izboljša sposobnost  dojemanja, spomin in odzivnost, poleg tega pa zmanjšuje napetost, ne da bi povzročala zaspanost.

Farmacevtska oblika in količina: zelišče je stisnjeno v tablete, neto teža tablete je 400 mg, v plastenki je 60 tablet.

S.(Priporočena količina uporabe): 1 tableta dva do trikrat dnevno pred jedjo, vsaj dva meseca.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ashwagandha”

Podobni izdelki