3 LAB PLUS d.o.o.  za spletno trgovino www.ajurvedski-dodatki.com

 

Registracija:

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini Ajurvedski dodatki se ni potrebno registrirati. Za uspešen nakup so potrebni naslednji podatki: naslov plačnika oz. naslov za dostavo, mobilna telefonska številka in e-naslov, na katerega kupec prejme potrdilo o nakupu. Z uspešno oddanim naročilom oz. nakupom na spletni strani soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini Ajurvedski dodatki.

Naročanje:

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine http://www.ajurvedski-dodatki.com/  in so dostopna 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa želenega artikla ni na zalogi nam pošljite poizvedbo na info@ajurvedski-dodatki.com in obvestili vas bomo ali je dobava možna. Artikli v spletni trgoviniimajo dodan opis sestaven iz katerih so izdelki narejeni. Za podrobnejše informacije, glede sestave posameznega izdelka, nas kontaktirajte po elektronski pošti. Cene veljajo do trenutka objave novega cenika na spletni strani. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Ajurvedski dodatki so v evrih. Zapisane cene so končne cene za kupca. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Cena stroška dostave se obračuna na blagajni, preden kupec zaključi nakup. Prav tako je kupec seznanjen z morebitno provizijo, ki jo obračuna Pošta Slovenije ob plačilu s kartico.

Kot kupec lahko izdelke vidite in naročate na spletni strani http://www.ajurvedski-dodatki.com/  . Ponudba je na voljo fizičnim osebam in pravnim osebam.

S klikom na gumb »Zaključite naročilo« med postopkom naročanja potrjujete, da v celoti razumete pogoje poslovanja in se z njimi strinjate. Po zaključenem naročilu na spletni strani boste prejeli elektronsko sporočilo z vsemi podatki o vašem naročilu in dostavi pošiljke.

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ker nismo zavezanec za DDV. Ponudnik lahko spremeni ceno artikla v ponudbi brez predhodnega obvestila. Ponudnik prodaja izdelke odplačno; v primeru, da je izdelek pomotoma naveden kot brezplačen, ponudniku ni potrebno dati tega izdelka uporabniku brezplačno.

Postopek nakupa:

Na spletni strani http://www.ajurvedski-dodatki.com/   so prikazani izdelki s cenami, ki vsebujejo DDV. Ob kliku na izdelek, mora kupec izbrati željeni izdelk in klikniti na gumb »V košarico«. V nakupovalni košarici so prikazani izdelki, ki ste jih med iskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na gumb X, ki pomeni “Odstrani izdelek iz košarice”. Če želite dodati določen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo “Nadaljujte z nakupovanjem”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

Svoje naročilo zaključite s klikom na gumb “Na blagajno”.

V kolikor niste registrirani uporabnik spletne trgovine, vpišete podatke, ki jih potrebujemo za dostavo. Nato izberete način plačila (po povzetju, po predračunu ali paypal), v kolikor imate promocijski kupon ga vpišite v naslednje okence. V kolikor je znesek naročila nižji od 65€ (z DDV) se vam obračuna  poštnina v znesku 3,9 € (z DDV), višji zneski so oproščeni poštnine.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani prikaže tekst “Prejeli smo vaše naročilo.” Poleg tega boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi o naročilu.

Potrditev naročila

Po zaključku naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu boste tudi seznanjeni, da nam lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj pišete na elektronski naslov info@ajurvedski-dodatki.com.

Pravico do preklica naročila ima kupec vse do 2 ure po oddanem naročilu. Po tem roku preklic naročila ni več možen.

Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko sporočite tako, da pošljete odgovor na elektronsko sporočilo “Prejeli smo vaše naročilo”, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila, ali pa nas kontaktirate preko elektronske pošte (info@ajurvedski-dodatki.com). Lahko nas tudi pokličete na 040 33 33 68 in spremembo bomo opravili mi, kupec pa bo o tem obveščen po elektronski pošti.

Pogodba:

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri našem podjetju, dostop do nje je možen osebno na naslovu podjetja, po pošti ali po e-pošti. Znižani izdelki so označeni z oznako “ZNIŽANO”.

Oddaja naročila je možna tudi preko telefona. Kupec s klicem na številko za naročanje 040 33 33 68 lahko odda naročilo, ki pa ga mora tudi pisno potrditi z jasnimi besedami (npr “potrjujem naročilo”), tako da preko e-pošte odgovori na potrdilo, ki je kupcu posredovano ob oddaji naročila. Pogodba je sklenjena, ko jo kupec pošlje pisno izjavo, da ponudbo sprejema. Kupca za klice na telefonsko številko v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov bremeni le osnovna cena telefonskega pogovora, ki jo zaračunava telekomunikacijski operater.

Status naročila:

Status vašega naročila prejmete preko e-pošte. Vsako spremembo vašega naročila dobite na vaš e-naslov katerega ste navedli ob nakupu. Prav tako dobite e-pošto v primeru, če kateri od vaših naročenih artiklov trenutno ni dobavljiv, zato je spremljanje vaše e-pošte pomembno.

Dostavni rok:

Dostavni rok je od 1 do 5 dni. Vsi izdelki, ki jih lahko naročite v spletni trgovini Ajurvedski dodatki so v večini primerov na zalogi in so zaradi tega zelo hitro odposlani. Če se zgodi, da izdelka ni na zalogi vas bomo o tem obvestili po e-pošti na e-naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila. Pri dostavi sodelujemo s podjetjem Pošto Slovenije d.o.o. ki zagotavlja hitro in zanesljivo dostavo paketov. V večini primerov stranke naročene izdelke prejmejo že naslednji dan.

Načini plačila:

Z gotovino ali kartico po povzetju:

Kupec plača naročilo dostavljavcu z gotovino ali kartico, ko mu le-ta dostavi naročeno blago.

– Preko TRR po izdanem predračunu:

Kupcu preko e-pošte izdamo račun/predračun za naročeno blago oz. naročilo takoj po izvedbi nakupa, ki ga poravna z nakazilom na TRR podjetja. Blago bo odposlano takoj ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

– S plačilnim sistemom PayPal:

Kupec je preusmerjen na varno stran sistema PayPal, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano takoj ko s strani sistema PayPal prejmemo potrditev o plačilu.

Račun za plačilo prejmete na naslov, ki ste ga posredovali ob oddaji naročila.

Zamenjava blaga:

Če je kupec naročil izdelek, ki mu kakorkoli ne ustreza (prevelik, premajhen,…) ga lahko pri nas zamenja. O želeni zamenjavi nas mora obvestiti v roku 14 dni na info@ajurvedski-dodatki.com. Zamenjavo izdelka bo opravilo podjetje Pošta Slovenije d.o.o.. Ob zamenjavi kupec nima dodatnih stroškov. Strošek zamenjave krije prodajalec.

Preklic naročila:

Kupec lahko svoje naročilo prekliče v roku dveh ur po oddaji naročila. V primeru pravočasnega preklica naročila, kupcu v zvezi s tem ne nastanejo nobeni stroški. Naročilo prekličete po e-pošti na info@ajurvedski-dodatki.com. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi kasneje vendar samo v primeru, da mu preko e-pošte sporočimo, da artikel katerega je naročil začasno ni na zalogi.

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake:

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

  1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da  odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Odstop od pogodbe:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe (2.odstavek b43.d člena ZVPot).  Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Na TEJ POVEZAVI lahko najdete obrazec in vsa navodila za odstop od pogodbe.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Izvensodno reševanje sporov

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. V skladu s 4. odstavkom istega člena ponudnik objavlja povezavo na platformo za SRPS tukaj.

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje reklamnega in informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Spletne strani imajo nameščen certifikat z najvišjo stopnjo zaščite, ki med pošiljanjem podatkov varuje osebne podatke pred zunanjimi vdori.

Odjava od prejemanja komercialnih in informativnih sporočil:

Prejemanje reklamnih in informativnih elektronskih sporočil (E-novičke) lahko prekličete tako, da na dnu sporočila sledite povezavi “Odjava od E-novičk”. Ponovna prijava je mogoča v spletni trgovini ali z oddajo novega naročila.

Podjetje:

Podjetje 3 LAB PLUS D.O.O je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES, izpostava Ljubljana z dnem 31.12.2014 z matično številko 6747523000. ID za DDV je SI 94603685, podjetje je zavezanec za DDV. Podjetje ni zavezano k nobenim kodeksom ravnanja. Podjetje je vpisano v sodni register pod številko SRG 2010/45698 pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Pritožbe, reklamacije in informacije:

V primeru pritožb, reklamacij in informacij povezanih z našimi storitvami nas lahko kontaktirate na 031 414 774 ali 040 33 33 68, preko elektronske pošte na naslov info@ajurvedski-dodatki.com ali po pošti na naslov:
3-LAB PLUS, trgovina, storitve in svetovanje, d.o.o.

Nazorjeva ulica 3,

SI-1000 Ljubljana